domingo, 26 de abril de 2009

Quin som?

Som una associació sense ànim de lucre formada per un grup reduït de persones que lluiten per un objectiu comú, el benestar dels animals.

El projecte de camp es va iniciar al voltant del mes de juny de 2005, després d'aconseguir un terreny on poder posar en marxa el nostre objectiu. Vam pensar que aquest havia d'estar situat a les afores del nucli urbà per no molestar a la població i Vilanova del Camí ens va oferir el lloc idoni.

Per adaptar-lo, això sí, vam haver de treballar de valent, s'havia de netejar a fons, condicionar-lo… en definitiva posar-li ulls i cara i, encara que avui dia queda un llarg camí per recórrer, hem de dir que de mica en mica es començar a perfilar el nostre somni.

Abans

Ara

Així doncs, una cop millorat el terreny, ens vam posar en contacte amb l'Hospital Veterinari de Igualada per prestar-nos voluntaris i oferir la nostra col·laboració per albergar animals sense llar. Avui dia aquest és el nostre veterinari de confiança.

A partir d'aquí es van obrir nous fronts cap el camí de la cooperació amb altres associacions tals com:

  • “Sonrisa Nórdica” a la qual li vam oferir les nostres instal·lacions, ja que en moltes ocasiones necessiten un lloc per albergar animals de forma temporal fins tramitar la seva adopció. Com va ser el cas d'una gossa que es van trobar en Viladecans, la qual vam tenir en règim d'acollida uns quants dies.
  • “S.O.S. galgos ” als qui vam ajudar amb uns llebrers que venien de Badajoz. Els vam desparasitar i els vam curar, a banda d'acollir-los.
  • “S.O.S. gos i gat” de la que vam albergar una gossa que no podien tenir en la seva protectora.

Cap al setembre de 2005 vam ampliar llaços, ens vam presentar a la fira que s' organitza en la localitat de Vilanova del Camí; posteriorment vam participar com jurat de la “Festa de Premis de Periodisme en la Federació d'Entitats dels Drets dels Animals” (FEDAN) i ens vam fer socis col·laboradors de la mateixa, ajudant-los en la recollida de signatures a favor de l'esterilització dels animals.

A més som col·laboradors de la revista “Mascotes de Les Corts” , de Barcelona; també hem participat en la Fira d'aquest mateix barri, així com un parell de vegades en “ Catalunya Ràdio” (juntament amb ADDA) per parlar de temes relacionats amb l' abandó d'animals i el tancament de les protectores.

Més recentment, l'1 de juny de 2006 vam participar en “la Festa dels animals ” en el Parc de la Ciutadella de Barcelona, on vam acudir amb alguns dels gossos que tenim acollits i arrel de la qual vam començar a contactar amb gent interessada en la seva adopció. D'aquestes entrevistes tres dels nostres gossos van ser adoptats i us podem assegurar que avui dia estan molt ben cuidats. Les últimes xifres que us podem aportar es que de 52 animals, entre ells gats i gossos, 22 han estat adoptats o retornats a les seves llars després d'haver-se perdut.

I ja en setembre vam assistir a la trobada d'associacions que es realitza cada any dins del recinte del FORUM de Barcelona. Gràcies a associacions com FEDAN i ADDA vam disposar d'un espai propi. Però lo millor de tot això es que sabem que això tan sols és el començament i que any rera any s'aniran obrint noves oportunitats per als nostres amics.

En l'actualitat encara ens queden animals a la espera d'una llar i us convidem a visitar-los. Tots ells es mantenen gràcies a les quotes abonades pels socis, la seva ajuda representa menjar, medicines, vacunes, esterilitzacions, casetes noves, etc. Aproximadament anem recaptant uns 450€ de mitja al mes i diem aproximat perque depèn íntegrament de les donacions que es tinguin i pot donar-se el cas de que un mes aculli rebuts de quota trimestral, semestral o anual. Els 79 socis inscrits pel moment paguen un promig de 4 a 20€ al mes.

Val a dir també que sense la labor dels voluntaris (12 pel moment) el projecte no podria sostenir-se donat que la cura d'aquest animals depèn també de la col·laboració de tots els que ofereixen el seu temps lliure a canvi de l'estima incondicional d'aquest entranyables animals.

Finalment també s'ha d'agrair l'ajuda de persones alienes a la protectora que compren i ofereixen pinso, llits, joguines, etc. A tots i cada un d'ells, gràcies!

Per concloure volem fer-vos saber que els gossos que s'adopten estan vacunats, desparasitats i amb xip. I les femelles adoptades han estat esterilitzades amb anterioritat. A més és important dir que si es vol procedir a l'adopció es tindrà que signar abans un contracte on el nou propietari es comprometi a cuidar del animal i per assegurar-nos d'això li farem un seguiment per saber que tal estan en la seva nova llar.

En definitiva només ens queda dir que estem orgullosos de poder portar entre mans una labor com aquesta i confiem en que cada cop siguem més els que contribuirem a donar una vida més plena aquest animals.

Penseu que cada gos que entra en una protectora arrossega una historia i per garantir l'oportunitat de canviar el seu futur només estem nosaltres, els amants dels animals.

Tot esforç val la pena si la recompensa és veure realitzats els teus somnis...

0 comentarios:

Publicar un comentario